כיצד ניתן לאכוף הסכם גירושין?

תוכן עניינים

אי כיבוד הסכם גירושין

הסכם גירושין אשר לא מתממש בצורה מלאה הינו אחת הסוגיות אשר דורשות סיוע משפטי מעורך דין העוסק בדיני המשפחה כמה שיותר מוקדם. אצל רוב בני הזוג אשר נמצאים בהליכי גירושין, הדאגה העיקרית היא מהשאלה מה להכניס אל תוך הסכם זה.

זהו השלב בו מחליטים על הסדרי שהות, משמורת, מזונות וכו'. אך בפועל המטרד העיקרי מתחיל לאחר שההסכם נחתם במידה ואחד הצדדים בחר לא לקיימו.

משפחה
מקור: pixabay

דרכים לאכיפת הסכם גירושין

קיימות מסגרות שונות שדרכן אפשר לאכוף כל סוג של הסכם גירושין. בהקשר זה ישנם מספר דברים שיש לדעת על האופן בו ניתן למנוע מראש הגעה למצב זה:

1 - תביעה לאכיפת הסכם גירושין

ניתן להגיש לבית משפט לענייני משפחה תביעה עבור אכיפת הסכם גירושין. את התביעה אפשר להגיש בכל עת בה מתרחשת לכאורה הפרת ההסכם. כמו כן, רצוי לדעת שתקיפת ההסכם מחייבת טעם מיוחד שאותו על הצד המתנגד לפרוש בכתב התביעה.

2 - הפרת חוזה

מבחינת בית המשפט ומוסדות המדינה השונים, הסכם גירושין הינו חוזה לכל דבר ועניין. במידה ורוצים לאכוף את מימושו, ניתן לטעון כי החוזה לא התקיים.

3- התנגדות לאכיפת ההסכם

הצד השני איתו מתמודדים בכל סיטואציה משפטית של אכיפה יכול להתנגד על בסיס שני טיעונים מרכזיים. ראשית, הוא יכול לטעון במישור הדיוני והשיפוטי על כך שאין לבית המשפט בו הוגשה התביעה את הסמכות להורות על אכיפה זו. שנית, הוא יכול לפעול במישור ההסכמי ולהראות שגם בצד השני לא קוימו התחייבויות כאלה ואחרות.

המאפיין המשותף לכל הדרכים בהן רצוי לפעול על מנת להשיג את מטרת אכיפת הסכם הגירושין היא חשיבות המעורבות של גורם מקצועי. התייעצות עם עו"ד הבקיא בדיני המשפחה תאפשר לפצח את האסטרטגיה של הצד מנגד עוד לפני הגשת התביעה.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: