כמה זמן לוקח הליך גירושין בהסכמה?

תוכן עניינים

בני זוג המסכימים על סוגיות הליבה בהליך הגירושין יכולים לסיים אותו בתוך תקופה יחסית קצרה של 1-3 שנים. עם זאת, עצם ההסכמה לא מספיקה ותמיד כדאי להתייעץ עם עורך דין על מנת ללבן מראש את המחלוקות הרגישות.

אחד הדברים הראשונים שצריך לחשוב עליהם כאשר מחליטים לפרק את התא המשפחתי הוא משך הזמן שיעבור עד להשלמת התהליך. תקופת הגירושין נראית בהתחלה כמו שיקול שולי, אך יש להביא בחשבון את ההשפעה של התהליך על כל בני המשפחה.
הליך קצר וקולע מאפשר לפתוח דף חדש בחיים שלהם כמה שיותר מהר.

על מה צריך להסכים?

הליך גירושין בשיתוף פעולה בדרך כלל נמשך פחות זמן לעומת הליך גירושין שבו בני הזוג לא מצליחים להגיע להסכמה ביניהם בסוגיות הליבה. בשביל לקצר ולהגיע להסכמה כנה, יש כמה נושאים מרכזיים שאותם מאוד חשוב להביא בחשבון:

  1. משמורת – הנושא העיקרי שבני הזוג צריכים להסכים עליו בשביל לקצר את הליך הגירושין הוא המשמורת. ברוב המקרים, בני זוג שמתגרשים בשיתוף פעולה אכן מצליחים להחליט על הסדרי המשמורת עוד לפני שהם מגיעים לבית המשפט. אך במקרים אחרים ויכוחים יאריכו אותו.
  2. חלוקת רכוש – קיימים נושאים כלכליים רבים שאותם צריך ללבן ולפתור במהלך ההסכמה. אחד מהם הוא האופן שבו מחלקים את הרכוש, כמו גם ההשפעה של סוג המשמורת על דמי המזונות. בשביל לחלק את הרכוש בצורה הוגנת, אפשר לערב גורם מקצועי כמו עורך דין העוסק בדיני משפחה.
  3. תיאום הורי – הליך הגירושין דורש הקצאה של משאבים, זמן, אנרגיות וכסף משני ההורים גם יחד. על הרקע הזה, אפשר להבין מדוע בני זוג רבים לא מצליחים להגיע למצב בו הם רואים עין בעין נושאים כמו חינוך הילדים, מקום המגורים שלהם וכן הלאה. אבל אם קיים תיאום הורי מינימלי ורואים שהוא משמעותי, סביר להניח שהגירושים יעברו מהר יותר.

הממוצע בישראל מצביע על טווח של 1-3 שנים מהרגע בו ההורים מחליטים להתגרש בהסכמה ועד סיום התהליך. מצד אחד, זהו טווח רחב כי יש הבדל משמעותי בין גירושין שנמשכים שנה או כמה חודשים לבין גירושין שנמשכים 3 שנים. מצד שני, הוא עדיין קצר משמעותית לעומת הליכים שנגררים בממוצע 5-7 שנים ואף למעלה מכך.

גירושין בהסכמה כמה זמן
מקור: pixabay

איך מקצרים את הליך הגירושין?

ניתן לפעול אקטיבית על מנת לנסות לקצר את הליך הגירושין, גם אם הוא מתבצע בהסכמה מלאה. ראשית, כדאי לפגוש כאמור עורך דין ומגשר ולייעוץ. אפילו אם קיימת הסכמה עקרונית בין בני הזוג על עצם תחילת הגירושין, עו"ד מכיר את ההיבטים המשפטיים השונים ויכול להפנות את תשומת הלב של לקוחותיו לנושאים לדיון שעוד יעלו בהמשך.

שנית, מאוד חשוב שבני הזוג יגיעו לתהליך במטרה לפתור את המחלוקת ולגשר עליה. יש לזכור שהגירושין הם רק כלי ולא מטרה, לכן עדיף לזרז את התהליך ולבצע זאת מהר יותר. למרבה המזל, קיימים גורמים מקצועיים רבים שיכולים לסייע והניסיון שלהם גם משחק תפקיד משמעותי מבחינת האופן שבו מתכוננים לכל סוגיה ומשבר פוטנציאלי.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: