מהם הגורמים ההכרחיים לחדלות פירעון?

תוכן עניינים

מבחינה חוקית, אדם יכול להכריז על חדלות פירעון רק כאשר החובות שלו מגיעים לרף מסוים כפי שנקבע בתקנות הרלוונטיות של משרד המשפטים והגורמים השונים. נכון לשנת 2018 הרף עמד על 17,307 ש"ח. מתחת לחוב הזה, אדם שנקלע לחובות בכלל לא יכול היה לפתוח בהליך – מה גם שאין לו מלכתחילה את האפשרות לפתוח בהליכי הוצאה לפועל.

כספים
מקור: pixabay
כספים
מקור: pixabay

הסיבות לפתוח בתהליך

  • לפתוח דף חדש – ברמה האישית, הגורם הכי הכרחי עבור הליך חדלות פירעון הוא לרצות לפתוח דף חדש. למעשה, המטרה של התהליך היא מלכתחילה להגיע למיצוי כלל האפשרויות עבור כיסוי החובות של החייב. כאשר מכסים את החובות של החייב, הוא אמור לקבל צו הפטר ולפתוח דף חדש בחייו הכלכליים.

  • להימנע מהוצאה לפועל – אצל חייבים מסוימים, ההליך נפתח ביוזמתם על מנת למנוע מצב שבו ייפתחו נגדם הליכי הוצאה לפועל – כמו גם כדי לעצור הליכי הוצאה לפועל שכבר נפתחו. מבחינה אסטרטגית וכלכלית, יכול להיות שפעולה כזו אכן תהיה הדבר הנכון לעשות.

  • מחיקת חובות – צו הפטר שאותו מקבלים בסיום התהליך מוחק את כל חובותיו של החייב, למעט חוב מזונות, קנסות וחובות שהצטברו במרמה. במילים פשוטות, הרצון למחוק את החובות מהווה בפני עצמו גורם שמעודד עוד ועוד אנשים לשקול את התהליך.

התייעצות עם עורך דין חדלות פירעון

יש מקרים שבהם עורכי דין מסבירים לחייבים על הנסיבות הקיימות ומעודדים אותם להצהיר על חדלות פירעון. כאשר מתרחש מקרה כזה, היתרון הוא שאפשר לערב את עורך הדין לכל אורך התהליך: החל משלב פתיחת החקירה ביכולותיו של החייב, דרך הגשת מסמכים לבית המשפט ועד לקבלת צו הפטר.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: