נכנסת להריון? מזל טוב! כעט על פי חוק עבודת נשים מגיע לך זכויות מיוחדות במהלך ההריון ובמספר חודשים לאחר הלידה. אז אילו זכויות מגיעות? כל המידע במאמר הבא.
חוק עבודת נשים - על מה הוא מדבר?
המשמעות של חוק עבודת נשים הוא בעצם הגבלת פיטורים. במצב בו ותק העבודה של האישה הוא 6 חודשים ויותר, לא ניתן לפטר אותה מרגע תחילת ההריון. אך קיימים גם מקרים יוצאי דופן, כאשר הגבלת הפיטורים חלה גם על נשים בעלות ותק עבודה נמוך מ-6 חודשים.
*חשוב לזכור שגם במידה והמעסיק אינו מודע להריון, אי הידיעה לא פוטרת אותו מהחוק.
ראו גם – הגבלות על פיטורי נשים הרות ונשים בחופשת לידה
מה הפיצויים המגיעים לאישה בעת פיטורים בהריון?
במידה והמעסיק בחר לפטר את העובדת בגלל ההריון ללא קבלת היתר לפיטורים, על פי החוק עליו לשלם לעובדת פיצויים בעקבות אובדן השתכרות, תמורת הודעה מוקדמת, הפסד של דמי הלידה, דמי ההבראה שהצטברו לעובדת במהלך כל תקופת העבודה אצל המעסיק, פיצויי פיטורים על פי החוק ופיצוי נוסף בעקבות "נזק לא ממוני".
*במקרה של פיטורים רצוי לפנות לעורך דין דיני עבודה ולקבל ייצוג משפטי מקצועי.
קבלת היתר לפיטורים
האם בכל זאת קיים מקרה בו למעסיק יש אפשרות לפטר אישה בהריון?
התשובה היא כן – המעסיק יכול לפטר אישה בהריון רק לאחר הגשת בקשה להיתר פיטורים או לפגיעה בהכנסה של העובדת לשר העבודה והרווחה. היתר לפטר אישה בהריון יכול להינתן רק כאשר השר מצא שהסיבה לפיטורים אינה נובעת בגלל ההריון.
התייחסות לשני בני הזוג
רק לאחד מבני הזוג ניתנת הזכות להתפטר ממקום עבודתו על מנת לטפל בתינוק שנולד. במקרה שכזה הבעל או האישה יהיו זכאים לפיצויים בעקבות פיטורים ממקום העבודה על פי החוק המדובר.