איך לקבל פיצויים על תאונת עבודה?

תוכן עניינים

תביעה על תאונת עבודה

על פי החוק, במקרה ועובד נפגע בעבודתו יש לו את הזכות לפנות לביטוח לאומי. כאשר תאונת העבודה נגרמה עקב רשלנותו של המעביד ניתן להגיש נגדו תביעה, במידה והמעביד מבוטח יש להגיש את התביעה נגד חברת הביטוח של המעביד. ובמקרה ותאונת העבודה נגרמה במהלך תאונת דרכים, על העובד הנפגע לתבוע את פוליסת הביטוח של הרכב.

יש לזכור שסכום הפיצויים עקב תאונת עבודה אשר יתקבל מביטוח לאומי יקוזז מסכום הפיצויים שתקבלו במסגרת התביעה נגד המעביד או חברת הביטוח.

הסכם משפטי
מקור: pixabay
הסכם משפטי
מקור: pixabay

תאונת עבודה לא רק בזמן העבודה

רוב האנשים חושבים שעל פי החוק תאונת עבודה היא תאונה שנגרמה לעובד רק בזמן העבודה עצמה.
אך הביטוח הלאומי שינה את החוק וקבע כי תאונה שנגרמה לעובד בדרך לעבודה או בדרכו חזרה הביתה כתאונת עבודה.

מה חובה לעשות לאחר תאונת עבודה?

1 - יידוע המעביד

יש לעדכן את המעביד בנוגע לתאונה ולבקש טופס למתן טיפול רפואי לנפגע עבודה (בל/ 250) ולהגיש אותו בהקדם האפשרי לביטוח לאומי על מנת לזרז את התהליכים.

2 - תיעוד התאונה

צריך להכין כמה שיותר הוכחות לתאונה שנגרמה כגון צילומים של מקום האירוע או עדי ראיה. בנוסף חשוב כמה שיותר מהר לתעד נזקים גופניים שנגרמו כתוצאה מהתאונה על מנת להוכיח לביטוח לאומי את חומרת הפגיעה.

3 - תיעוד הכנסות לפני האירוע

  • שכירים – יש לעשות העתקים של תלושי השכר האחרונים ולהעבירם לעורך דין המתמחה בנזיקין.
  • עצמאים – יש להעביר העתקים של כל הדוחות של מס ההכנסה והמע"מ לעורך הדין.

ללא מסמכים המתעדים את ההכנסות לפני התאונה יהיה בלתי אפשרי להוכיח פגיעה ביכולת ההשתכרות, דבר אשר עלול להקטין את סכום הפיצויים.

4 - טיפולים רפואיים

יש לפנות למוסד רפואי לתחילת טיפול ולתעד את כל הנזקים והטיפולים בתיק הרפואי, בכל מוסד רפואי יש להדגיש שמדובר בתאונת עבודה. חשוב מאוד לשמור כל מסמך רפואי וכל קבלה על הוצאת הקשורות לתאונת העבודה (פינוי באמבולנס, תרופות, טיפולים וכדומה) ולהעביר אותם לעורך דין. 

המעביד או חברת הביטוח חייבים לקחת על עצמם את ההוצאות הרפואיות של העובד בעקבות התאונה. אך חברת הביטוח או המעביד יוכלו להתנגד לתשלום ההוצאות במידה ולנפגע יהיו הוצאות מופרזות ביחס לנזק שנגרם או במידה והנפגע יטפל בנזקים לא קשורים לתאונה.

לאחר גיבוש הנזקים הגופניים שנגרמו עקב תאונת העבודה תדרוש חברת הביטוח לעיין בתיק הרפואי של הנפגע. גובה הפיצוי יקבע על פי כמות הביקורים במוסדות הרפואיים, התלונות והטיפולים שעבר. במידה והעובד מחליט להפסיק עם הטיפולים הרפואיים ובתיק הרפואי יהיה מעט חומר, חברת הביטוח תטען לפגיעה מזערית או להעדר פגיעה.

5 - חזרה לעבודה

המעסיק או הביטוח לא יפצו את העובד על הפסד ימי עבודה במידה ומצבו הרפואי השתפר ומאפשר לו כעת לחזור לשגרה ולעבודה.

6 - לא למסור פרטים לגורמים זרים

מטרת חברת הביטוח היא לגרום להקטנת סכום הפיצויים שישולם לעובד. במקרים רבים היא תנסה ליצור קשר עם העובד באמצעות חוקרים פרטיים מטעמה. חובה על הנפגע ועל משפחתו לא למסור מידע בנוגע לתאונת העבודה או מצבו הרפואי לאנשים לא מוכרים שאינם רופאים או עורך הדין המייצג.

7 - ייעוץ עם עו"ד תאונות עבודה

חשוב לקבל ייעוץ משפטי עוד בשלבים מוקדמים לאחר תאונת העבודה, בגלל שלהתנהלות הנפגע אחרי התאונה יהיו השלכות בעתיד. לאורך כל ההליך המשפטי על הנפגע חובה לשתף פעולה באופן מלא עם עורך הדין המייצג.

עובדים שמנהלים את התביעה ללא ייצוג של עורך דין לתאונות עבודה ימצאו את עצמם מתפשרים מול חברת הביטוח על סכומי פיצויים נמוכים. לעומת זאת ייצוג על ידי עו"ד מנוסה יוביל לעיתים לקבלת פיצויים בסכומים גבוהים. פיצויים על תאונת עבודה יכולים לעיתים להגיע ליותר מ-100,000 ש"ח.

8 - בדיקות נוספות לפני ההסכם

לפני שחותמים על ההסכם עם חברת הביטוח לגבי סכום הפיצויים שהם מציעים, רצוי לעשות בדיקות מקיפות פעם נוספת. לאחר החתימה על הסכם הפיצויים חברת הביטוח לא תשלם פיצוי נוסף על נזק גופני שיתגבש ויבוא לידי ביטוי רק בטווח הארוך, לכן בעת החתימה חייבים להיות בטוחים שלא התפספס שום איום על נזק גופני שיוכל להופיע בטווח הארוך.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: