כיצד מתבצעת קביעת מזונות ילדים?

תוכן עניינים

המושג "מזונות" מתאר את הצרכים של ילדים קטינים מתחת לגיל 18. לפי החוק בישראל, על ההורים לדאוג לצרכי הילדים שלהם. עם זאת, המצב הופך להיות מורכב יותר כאשר ההורים מחליטים להתגרש או לחיות בנפרד. במקרים כאלה, שני ההורים אמורים לשאת במזונות בהתאם להסכם גירושין שנקבע, בהתאם לכל הסכם אחר שנקבע ואושר על ידי בית המשפט או לפי כל הכרעה אחרת של ערכאה מוסמכת.

הדרך הנוחה והמהירה לקבוע סכום מזונות היא להחליט ולהסכים עליו בין ההורים. במידה ואין הסכמה מן הסוג הזה, יכול להיות שיהיה צורך להגיש תביעה למזונות ילדים. במקרים כאלה בית המשפט הוא המכריע בסוגיה ובשאלה לגבי הסכום.

*יש לזכורכל הסכמה בין ההורים וגם כל החלטה שיפוטית חייבות להתחשב בצרכי הילד ובטובתו.

דמי מזונות ילדים
מקור: pixabay

אילו שיקולים משפיעים על האופן שבו מבצעים קביעת דמי המזונות?

התייעצות עם עו"ד יכולה לעזור להורים להסכים בדבר מזונות קטינים ולהגדיל את הסיכוי לכך שההסכם יקבל את אישור הערכאה המוסמכת. במקרים של גירושין דווקא המעורבות של איש המקצוע החיצוני היא זו שמנטרלת השפעות שליליות ולא רצויות.

במידה וההורים אינם מגיעים להסכמה לגבי סכום מזונות הילדים ואף אינם מספקים לו את צרכי מחייתו, הקטין יכול להגיש נגדם תביעה. אבל גם פה, ההתייעצות עם חשובה כי טרם הגשת תביעה למזונות יש להגיש בקשה ליישוב סכסוך במשפחה.

בנוסף, כדאי להכיר את האפשרות של תביעה לקבלת מזונות זמניים ואף להאיץ בבקשה דחופה בתקופת עיכוב ההליכים לאחר הגשת בקשה ליישוב סכסוך.

מה קורה אם הורה לא משלם גם אחרי קביעת מזונות ילדים?

קיימים מקרים בהם נדרשת גבייה בגלל שההורה אינו משלם גם לאחר קביעת מזונות ילדים. בנסיבות כאלה, ניתן לפתוח תיק בהוצאה לפועל או להגיש תביעה לקצבת מזונות מהמוסד לביטוח לאומי.

מנגד, כדאי לזכור שקיימות הטבות במס להורה בנושא. זהו שיקול שיכול להיות משמעותי כלכלית גם לשכירים וגם לעצמאיים ולכן מן הראוי להתייחס אליו עוד בשלבים המוקדמים של קביעת מזונות לקטינים.

מתי מגדילים או מקטינים את סכום המזונות?

במידה ויש רצון לשנות את סכום המזונות, ההחלטה תתקבל תוך התחשבות בצרכי הילד וטובתו. אלו נסיבות שבהן מבצעים קביעת מזונות ילדים יחד עם הגדלה או הקטנה של הסכום בגלל שינוי מהותי אשר מצריך זאת. במידה ולא בטוחים לגבי האופן בו ניתן לנהל את התהליך מול בית המשפט, רצוי להתייעץ עם עורך דין דיני משפחה.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: