נקלעת לתאונת דרכים? 6 טיפים שיעזרו להגדיל את הפיצויים

תוכן עניינים

נפגעת מתאונת דרכים? על פי החוק מגיע לך פיצויים ולא משנה אם היית הנוסע, הנהג של הרכב או הולך הרגל. אך בשביל לקבל פיצויים מקסימליים ישנם 6 שלבים אשר מומלץ לבצע מיד לאחר התאונה.

נפגעי תאונת דרכים
מקור: pixabay
נפגעי תאונת דרכים
מקור: pixabay

המדריך לנפגעי תאונות דרכים

שלב מספר 1: לתעד כמה שיותר פרטים מהאירוע

למרות הזעזוע שאליו נכנס הנפגע יש להתפכח ולצאת מההלם מהר ככל הניתן ולנסות לתעד כמה שיותר פרטים מהמקום בו קרתה התאונה, וביניהם:

  • הכתובת המדויקת של המקום בו התרחשה תאונת הדרכים.
  • פרטי הקשר של האנשים שהיו עדים לתאונה.
  • פרטים של הנהגים שהיו מעורבים בתאונה – שמות ופרטים אישיים, מספרי טלפון, מספר פוליסת הביטוח, מספרי הרכבים ודברים נוספים שנראים לכם רלוונטיים.

בנוסף מומלץ גם לצלם כמה שיותר פרטים ממקום האירוע ובעיקר את הפרטים שעם הזמן יעלמו, כי אותם יהיה אחר כך קשה להוכיח בפני חברת הביטוח, כמו למשל נזקים גופניים (פצעים, שריטות, דימום שטפי דם וכו') ונזקים שנגרמו לרכב שיעלמו לאחר התיקון.

שלב מספר 2: לעדכן את המשטרה לגבי התאונה

יש להתקשר למשטרה וליידע אותם על תאונת הדרכים שהתרחשה על מנת לקבל מהם אישור על התרחשות האירוע. זהו שלב חיוני בשביל לקבל את הפיצויים מחברת הביטוח.

שלב מספר 3: טיפולים רפואיים

בראש ובראשונה למען בריאותכם, יש לקבל טיפול רפואי מיד לאחר התאונה, בעת ההגעה למוסד הרפואי צריך לפרט בפניהם את המקרה, חשוב לציין כמה שיותר פרטים לגבי התאונה ולספר את כל הנזקים הרפואיים שנוצרו כתוצאה מהתאונה. בנוסף יש לוודא שכל הפרטים והתלונות נרשמים.

זכרו כי אסור להתעלם מפרטים שנראים לכם שוליים, כי ישנם מקרים בהם גם פצעים שלא נראים חמורים עלולים להביא להשלכות קשות בעמיד. הרבה נזקים גופניים באים לידי ביטוי רק לאחר מספר חודשים או אפילו שנים.

חשוב לגשת לכל הטיפולים הרפואיים שנקבעו לכם ולא להפסיק על דעת עצמכם. בעתיד חברת הביטוח תבדוק את התיק הרפואי שלכם שעל פיו היא תקבע את גובה הפיצויים. במידה ובתיק הרפואי יהיו מעט פרטים חברת הביטוח תפחית את גובה הפיצויים בטענה שלא נגרם נזק גופני רציני.

שלב מספר 4: פנייה לעורך דין המתמחה בתאונות דרכים

על מנת לא לקבל פיצויים בסכומים נמוכים מחברת הביטוח חשוב לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בתביעות על תאונות דרכים. עליכם לפנות לעו"ד נזיקין מנוסה אשר מכיר את התחום, הוא יעזור לכם לקבל פיצויים מקסימליים.

חשוב להקשיב לעו"ד שמטפל בתיק שלכם ולא לשתף פעולה ולא למסור פרטים הקשורים לתאונה או למצבכם הרפואי לגורמים זרים, יש לקחת בחשבון שהם יכולים להיות חוקרים מטעם חברת הביטוח שמטרתה להקטין סכום הפיצויים.

עורך דין במשרד
מקור: pixabay
עורך דין במשרד
מקור: pixabay

שלב מספר 5: איסוף מסמכים חיוניים

חשוב לאסוף ולשמור את כל הקבלות על ההוצאות ואת כל המסמכים הרפואיים הקשורים לתאונת הדרכים עברתם. על חברת הביטוח לשלם לכם על כל ההוצאות שלכם כתוצאה מהתאונה, לכן יש צורך להעביר את כל המסמכים שאספתם לעו"ד תעבורה שמטפל בתיק. אך ישנם מקרים בהם סכום ההוצאות יהיה מוגזם ביחס לנזק שנגרם כתוצאה מהתאונה, והביטוח יכול לא להסכים לשלם על אותן הוצאות.

בנוסף חשוב לאסוף גם את כל תלושי השכר ממקום העבודה לפני ואחרי התאונה, על מנת שיהיה אפשר להוכיח פגיעה בכושר העבודה (גם אם ההפרש שיש בין המשכורת המופיעות בתלוש הוא קטן).

שלב מספר 6: המשך אורח חיים שגרתי

במידה והמצב הרפואי השתפר וקיימת לכם אפשרות לחזור לעבודה ולשגרה היומיומית, יש לעשות כך. כיוון שהפיצוי אשר תקבלו מחברת הביטוח מתבסס בעיקר על המצב הרפואי,  ולא ישולמו לכם פיצויים על הפסד ימי עבודה אם מצבכם מאפשר לכם לחזור לעבודה.

תפריט נגישות

גלילה לראש העמוד

חיפוש באתר: